Palloilusarjat

Olet täällä

Finaalit huipentavat palloilusarjat

Opiskelijaliikunnassa suurin osanottajamäärä kerätään kokoon mailapeleissä. Paikka salibandyn tai SAKU-sählyn lopputurnauksesta ei irtoa helposti, sillä finaalipaikkaa haetaan alku- ja välisarjoissa yli 2 000 pelaajan voimin. Salibandyn ja SAKU-sählyn finaaleihin pääsee pelaamaan kuusi parasta tyttö- ja poikajoukkuetta.

SAKU-sählyssä otetaan samalla pelaajista mittaa myös ammattialoittain, kun joukkueen kaikkien pelaajien tulee löytyä samalta luokalta. Karsintapelien kautta edetään finaaliin myös jalkapallossa.

Suoraan finaaliturnauksessa ratkaistaan mestaruus koripallossa. Koripallossa joukkueet kamppailevat sekä harraste- että kilpasarjassa. Koripallon harrastesarjan joukkueessa ei lisenssipelaajia saa olla mukana.

Tansanialaisen jalkapallon lopputurnaukseen joukkueen voi kasata esimerkiksi omasta luokasta, ammattialoittain, opiskelijakunnasta tai tutoreista. Pelaajien taitotasoa tasoittaa itse tehty jalkapallo. Pallon valmistamiseen tarvitaan sukka, sanomalehtiä, muovikassi ja narua, joista täytetään ja sidotaan kasaan jalkapallo. Muuta ei tarvita, joten karsintapelit tansanialaisen jalkapallon lopputurnaukseen on helppo aloittaa!

Valitse laji

Salibandyssä pelataan alueellisia karsintaturnauksia syyslukukaudella 3-4 joukkueen kesken. Sarjaohjelma pyritään tekemään niin, että joukkueiden kustannukset pysyvät mahdollisimman pieninä. Karsintakierroksilla selvitetään parhaat joukkueet Tampereella helmikuussa pelattavaan lopputurnaukseen. Salibandyssä sarjat ovat tytöille, pojille ja erityisopiskelijoille. Erityisopiskelijoiden sarja pelataan suoraan lopputurnauksena SAKUgames-tapahtumassa.
SAKU-sähly on valtakunnallinen sarja, jossa pelataan sählyä luokkajoukkueilla. Luokkajoukkue muodostetaan yhden luokan oppilaista. Pojille ja tytöille on omat sarjat. Koulutuksen järjestäjä voi halutessaan pelata ennen valtakunnallista sarjaa sisäisen sarjan, josta enintään kolme parasta joukkuetta lähetetään SAKU-sählyyn. Valtakunnallisen sarjan ensimmäinen kierros pelataan alueellisina väliturnauksina mahdollisimman pienillä kustannuksilla. Ja ei sovi unohtaa, että SAKU-sählyyn osallistuminen on ilmaista!
Futsalissa pelataan tyttöjen ja poikien sarjat. Mestaruudet ratkaistaan tammikuussa Tampereella lopputurnauksessa, jonne mukaan pääsee ilmoittautumalla.
Poikien jalkapallosarja käynnistyy alueellisilla 3-4 joukkueen karsintaturnauksilla, joista parhaat joukkueet (4-6) selviävät lopputurnaukseen. Lopputurnaus pelataan syys-lokakuussa joko ulkona tai sisällä kelien mukaan. Lopputurnauspaikka määräytyy jatkoon selvinneiden joukkueiden perusteella. Tyttöjen turnaus pelataan suoraan lopputurnauksena, mikäli joukkuemäärä pysyy alle kahdeksassa joukkueessa.