Luokka lähti tanssiin

SAKUstars-kisojen ryhmätanssien suurin ryhmä tuli Varalan Urheiluopistosta. Kaikki ryhmän 22 tanssijaa olivat samalta kurssilta. Jan-Erik Haula kertoo esityksen syntyneen hyvän yhteistyön voimalla.
 
-Kolmelle lahjakkaalle tyypille jaettiin ryhmä kolmeen porukkaan, joista jokainen suunnitteli yhden osan tanssista. Luokasta löytyy myös tanssillista, mutta enemmän liikunnallista taustaa.
 
-Olin elämäni ensimmäistä kertaa lavalla. Kaikki meni meiltä nappiin. Kun iso porukka oli lavalla samaan aikaan, niin se oli esiintyjälle enemmän turva kuin haaste, vastaa Jan-Erik kysymykseen, kuinka ison ryhmän kuviot saatiin lavalle sopimaan. 
 
Jan-Erik Haula ja Pietari Kauppinen antavat kiitosta luokalleen luovuudesta ja heittäytymisestä. Lavalla esiintymisestä huokui koko porukan hyvä fiilis.
 
-Täällä on ollut paljon erilaisia, hienoja esityksiä. Lavalla oli ihan tosi hienoa olla. Esitystä oli mukava tehdä koko luokan kanssa yhdessä.  Isot propsit kuuluvat koko luokalle, jakaa Pietari luokalleen kehuja. 
 
Taitoja tapahtuman järjestämiseen
Tulevat liikuntaneuvojat katsoivat tapahtumaa myös omiin opintoihinsa kuuluvan tapahtuman järjestämisen silmin. Kun kisapaikalla esiintyjiä on reippaat 600 ja kisavieraat päälle, niin tapahtuman järjestämiseen mahtuu koko joukko huomioitavia asioita. 
 
-Tärkeänä osana tänne osallistumisessa on opiskelijoille nähdä, mitä ison tapahtuman järjestäminen pitää sisällään. Tämä on hyvää oppia monipuolisen ja isoja massoja liikuttavan tapahtuman järjestämisestä. Esiintymispaikoilla näkee monipuolista osaamista ja taitoa, mikä avartaa opiskelijan maailmaa, arvioi liikunnanopettaja Aila Sainio.
 
Varalan Urheiluopiston esitys valmistui opintoihin kuuluvalla kurssilla. Alkutyötä oli mukana koko kurssin aikana, mutta viimeisen puristuksen esitykseen opiskelijat tekivät viimeisten kahden viikon aikana. 
 
-Ryhmälle esitys on iso luovuuden ja tekemisen paikka. Esiintyjille itselle ja yhteisesti tulee samalla hyvä näkemys ryhmädynamiikasta. Se on porukalle hyvä sparrauksen paikka.
 
Ryhmätanssien sarjassa parhaasta esityksestä vastasi Ammattiopisto Tavastian ryhmä Stepmakers, Varalan Urheiluopiston ryhmä sijoittui toiseksi ja kolmanneksi rankattiin Porvoon ammattiopiston tanssiryhmä Sisters.