SAKU ry jakoi 18 stipendiä

SAKU ry jakaa vuosittain juhlavuosirahastostaan stipendejä harrastuksissaan aktiivisille ammattiin opiskeleville. Juhlavuosirahastosta koulutuksen järjestäjillä on mahdollisuus hakea opiskelijalleen kulttuuri-, liikunta- tai tutorstipendiä. Valintakriteereissä huomioidaan hakijoiden esimerkillinen taitavuus omalla osaamisalueellaan, osallistuminen johonkin SAKU-toimintaan sekä opintojen hoitaminen.
 
Henkilökohtaisia stipendejä myönnettiin tänä keväänä seitsemäntoista. Lisäksi jaettiin ryhmästipendi kymmenen opiskelijan näytelmäryhmälle. SAKUstaraksi valittiin Omnian Tommi Mäntysalo, joka näytti osaamistaan tänä vuonna useassa SAKUstars-kulttuurikilpailujen sarjassa. 
 
Vuoden sakulainen liikkuja on Santtu Nurmi Saimaan ammattiopistosta. Santtu on ollut koulujoukkueen kokoava voima niin kaukalopallossa, SAKU-sählyssä kuin salibandyssäkin. Vuoden tutoropiskelijana palkitaan Riikka Savela Lybeckerin käsi- ja taideteollisuusopistosta. Riikka on opiskeluyhteisössään innokas toimija, joka saa myös toiset aktivoitua yhteiseen tekemiseen mukaan. 
 
Onnittelut kaikille stipendin saaneille!
 
Kulttuuristipendit 2015
 
SAKUstara  
Tommi Mäntysalo, Omnia (300 euroa)
Tommi on huikea monilahjakkuus, joka osallistui tänä vuonna SAKUstars-kilpailuissa yhdeksään eri sarjaan. Kultamitalin hän voitti Lausunta- ja runot -sarjasta, jossa hän esitti itse kirjoittamansa koskettavan runon. Hopeamitali tuli Ryhmäimprovisaatio-sarjassa. Tommi osallistui SAKUstars-kisoihin myös vuonna 2014 saavuttaen kolme mitalia. Tommi on kannustanut myös tovereitaan mukaan kisajoukkueeseen.
 
Vuoden kulttuurisäväyttäjät 2015
Porvoon Hunks, näytelmällään Tuntematon Amis, Itä-Uudenmaan ammattiopisto Amisto (200 euroa)
Amiston näytelmä Tuntematon Amis oli yksi tämän kevään SAKUstars-kisojen säväyttäjä. Näytelmän ajankohtainen aihe kertoo ammattioppilaitosten yhdistymisestä ja siinä pohditaan, miten käy pienten amisten isojen rattaiden pyörteessä. Näytelmäryhmältä löytyi SAKUstars-kisojen peräänkuuluttamaa heittäytymistä ja luovuutta runsain mitoin, kun kymmenen nuoren miehen ryhmä esitti Tuntemattoman sotilaan tekstiä Hunks-teemalla. 
 
Akseli Lepistö, Stadin ammattiopisto ( 100 euroa)
Akseli Lepistö on monipuolinen muusikko ja osallistunut menestyksekkäästi SAKUstars-kilpailuihin vuosina 2013 - 2015. Akselille SAKUstars-tapahtuma on hyvin merkittävä, ja hän on saanut tätä kautta paljon kannustusta musiikin tuottamiseen. Hän on myös tärkeä ihminen ylläpitämässä Stadin ammattiopiston joukkuehenkeä. Akseli on toiminut aktiivisesti koulun tapahtumissa tutorina ja muusikkona.
 
Carlos Arturo Sulosaari, Keuda (100 euroa)
Arturo esiintyi Oulun SAKUstars-kilpailuissa yksintanssisarjan ensimmäisenä esiintyjänä valloittaen yleisön rivitanssiesityksellään koko kappaleen kestävään kannustukseen. Arturo osallistui myös Yksinlaulut-sarjaan ottaen hienosti huomioon myös muut kilpailijat. Hänen osallistumisensa SAKUstars-kilpailuihin on juuri sitä, mistä kisoissa on kyse. Hän osallistuu, innostuu, kannustaa ja käyttäytyy esimerkillisesti koko kisojen ajan.
 
Eliise Loite, Tredu (100 euroa)
Eliise on osallistunut SAKUstars- kilpailuihin vuosina 2011 - 2014. Tanssi- ja piirustussarjoissa Eliise on saavuttanut kaksi mitalia ja kolme kunniamainintaa. Opiskeluissaan hän on omalla käytöksellään ja aktivisuudellaan osoittanut erityistä kiinnostusta omaan ammattiinsa.  
 
Tiina Haavisto, Sastamalan koulutuskuntayhtymä (100 euroa)
Tiina on osallistunut SAKUstars-kilpailuihin viitenä peräkkäisenä vuonna lajeinaan shakki ja tanssi. Hän on aktiivisesti koonnut kulttuurikilpailuihin osallistujia sekä innostanut muita kilpailuun osallistuvia, myös muiden kuin oman joukkueen jäseniä. 
 
Janne Lohilahti, Ylä-Savon ammattiopisto (100 euroa)
Janne on menestynyt SAKUstars-kilpailuissa kahtena vuonna peräkkäin laulusarjoissa: saalinaan yksi kulta, yksi hopea sekä kunniamaininta. Janne on erittäin aktiivinen ja muita kannustava nuori, joka on esimerkillään saanut useita nuoria mukaan koulun harrastus- ja kulttuuritoimintaan. Tällä sympaattisella kouluyhteisön tsempparilla on asenne kohdallaan. 
 
Liikuntastipendit 2015
 
Vuoden sakulainen liikkuja
Santtu Nurmi, Saimaan ammattiopisto SAMPO (300 euroa)
Santtu on ollut SAMPOn  parhaiten menestyneen joukkueen kivijalka ja johtohahmo. Neljän vuoden aikana Santtu on ollut voittamassa 2 kultaa ja 2 hopeaa kaukalopallojoukkueen pelaajana. SAKU-salibandy ja SAKU-sähly ovat olleet myös Santun ohjelmassa jokaisena neljänä vuotena. Hän on erittäin SAKU-henkinen pelaaja. Jääkiekon A-nuorten SM-sarjan pelaajana hän pystynyt yhdistämään huippu-urheilun ja opiskelun hyvin. 
 
Mikko Pitkänen, Bovallius-ammattiopisto Turku (100 euroa)
Mikko on aktiivinen ja liikunnallinen opiskelija, jonka koulumatkatkin taittuvat juosten. Koulun tapahtumiin Mikko on osallistunut innokkaasti ja ideoinut myös toimintapisteitä. Mikko on osallistunut sekä koulun sisäisiin luokkasählykisoihin, erityisopiskelijoiden salibandyturnauksiin että SAKUstars-kulttuurikisoihin vuosina 2013 - 2015. Liikuntaan positiivisella asenteella hän innostaa myös lähipiiriä liikkumaan/osallistumaan enemmän. 
 
Olli Korpela, Sastamalan koulutuskuntayhtymä (100 euroa)
Olli on esimerkillinen opiskelija, toiset huomioon ottava ja positiivinen kaveri. Valepan A-pojissa pelaava Olli on ollut voittamassa kultaa kolmena peräkkäisenä vuotena SAKU ry:n opiskelijoiden lentopalloturnauksessa. Hän on vaatimaton, todellinen uurastaja, joka ei pidä olemassaolostaan ja tekemisistään meteliä, vaikka voisikin. 
 
Tapio Kekäläinen, Savon ammatti- ja aikuisopisto (100 euroa)
Tapio on autoalan valmistuva opiskelija, joka kuuluu Pohjois-Savon urheiluakatemiaan. Hän on ikäluokkansa lahjakkaimpia keihäänheittäjiä Suomessa. Tapio on edustanut oppilaitosta SAKU ry:n yleisurheilun ja salibandyn mestaruuskisoissa. Tapio on ahkera ja yhteistökykyinen opiskelija, joka auttaa ja kannustaa muita opiskelijoita. 
 
Roosa Keskitapio, Vuokatin Urheiluopisto (100 euroa)
Roosa on kaikki huomioiva, määrätietoinen ja tavoitteellinen. Hän on osallistunut SAKU ry:n futsalturnaukseen ja tyttöjen jalkapalloturnaukseen. Roosa on ollut aktiivinen oppilaskuntatyössä koko opintojen ajan. Hän on ajanut opiskelijoiden asioita mm. onganisoiden opiskelijjoiden vapaa-ajantilan remontin ja uudelleen sisustamisen. Viimeisen lukuvuoden hän on toiminut oppilaskunnan puheenjohtajana saaden tehtävässä hyvää toimintaa aikaiseksi. 
 
Tutorstipendit 2015
 
Vuoden tutoropiskelija
Riikka Savela, Lybeckerin käsi- ja taideteollisuusopisto (300 euroa)
Riikka on toiminut aktiivisesti sekä tutorina että opiskelijakunnassa. Hän on osallistanut muita opiskelijoita ja yhteisöään innokkaasti sekä toiminut esimerkkinä muille opiskelijoille. Riikka on idearikas, hyväntuulinen, innokas ja avulias, mitkä kaikki ovat hyvän tutorin ominaispiirteitä. 
 
Bhidda Kanth Deb, Omnia (100 euroa)
Bhidda on valinnut opinnoikseen Omnian aktiivipolun ja toimii sen kautta aktiivisesti opiskelijahallituksessa, ryhmänedustajana ja tutorina. Ryhmässään hänet on mielletty ryhmän “toiseksi ryhmänohjaajaksi”.
 
Julius Korkea-aho, Keuda (100 euroa)
Julius on toiminut oppilaitoksessaan opiskelijakunnan puheenjohtajana. Hän on aktiivisesti osallistanut ja innostanut muita opiskelijoita erilaisiin tapahtumiin ja toimintaan. Julius on kohtelias ja huomaavainen opiskelija, joka on toiminut myös Keudan kilpailupäällikön assistenttina Oulun SAKUstars-kisoissa. 
 
Mari Kinnunen, Sastamalan koulutuskuntayhtymä (100 euroa)
Mari on osallistunut aktiivisesti tutortoimintaan sekä oppilaitoksessa että asuntolassa. Hän on toiminut myös opiskelijakunnan puheenjohtajana edistäen oppilaitoksen yhteisöllisyyttä. Mari suorittaa Ammattiosaajan työkykypassia ja on ollut myös esittelemässä työkykypassitoimintaa. Lisäksi hän on toiminut kuntayhtymän opiskelijaedustajana eri toimielimissä, NY-yrittäjänä ja osalllistunut kansainväliseen opiskelijavaihtoon. 
 
Eira Kangas, Lapin urheiluopisto (100 euroa)
Eira on opiskeluidensa aikana osoittanut poikkeuksilla aktiivisuutta opiskelijoiden osallistamisessa yhteisölliseen toimintaan. Eira on aktiivinen osallistuja, joka innostuneella olemuksellaan innostaa muita. Hän on osallistunut aktiivisesti SAKU ry:n kilpailutoimintaan sekä ollut myös mukana järjestämässä Rovaniemellä pidettyjä kesäkisoja vuonna 2013.
 
Arttu Wuori, Stadin ammattiopisto (100 euroa)
Arttu on toiminut aktiivisesti oman toimipaikkansa opiskelijakunnan hallituksessa kehittäen aktiivisesti yhteisönsä osallisuuden käytänteitä, hyvinvointia ja viihtyisyyttä. Toiminnassaan hän on idearikas tiimityöntekijä. Lisäksi Arttu on esimerkki muille opiskelijoille oman jalkapalloharrastuksensa kautta.